Λήξη υποβολής συμμετοχών και Προετοιμασία Συστήματος Αξιολόγησης

10 Mar Λήξη υποβολής συμμετοχών και Προετοιμασία Συστήματος Αξιολόγησης

Αγαπητοί/ές μας εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες,

 

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση του Διαγωνισμού μας, που αφορούσε στην υποβολή συμμετοχών. Με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι το μήνυμα μεταφέρθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη του χάρτη και σχεδιάσατε τόσα ταξίδια όσα και ο αριθμός των μοναδικών ραδιοφωνικών και μουσικών έργων που ετοιμάσατε! Ακόμα μία φορά, οι προσδοκίες μας ξεπεράστηκαν χάρη στη δική σας θερμή ανταπόκριση, η οποία είχε το εκπληκτικό αποτέλεσμα οι συνολικές συμμετοχές που θα διαγωνιστούν να φτάνουν περίπου τις 350!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες, που μπήκατε στη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας προσφέροντας στους ακροατές ποικίλα συναισθήματα. Πρώτιστη παιδαγωγική αξία είχε το ταξίδι για τη δημιουργία, ως πρώτη στάση μέχρι να φτάσουμε μαζί στον τελικό προορισμό.

Επόμενη στάση είναι η αξιολόγηση, τόσο από τους κριτές όσο και από τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε λεπτομερώς τις συμμετοχές, μία προς μία, αναζητούμε τυχόν αδυναμίες που προέκυψαν κατά τις υποβολές, επιβεβαιώνουμε ότι έχουν παραληφθεί όλα τα έργα που ετοιμάστηκαν να αποσταλούν στον Διαγωνισμό, προετοιμάζουμε το σύστημα αξιολόγησης και εντός των ημερών θα ανακοινώσουμε την έναρξη της αξιολόγησης μέσω ειδικής διαδικτυακής φόρμας. Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει ταυτόχρονα για κριτές και σχολεία την επόμενη εβδομάδα και θα δοθεί το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσή της. Τονίζουμε ότι πρέπει να διατηρηθεί η ανωνυμία των διαγωνιζόμενων και των δημιουργιών τους, εφόσον η αξιολόγηση γίνεται μόνο με βάση το ηχητικό κομμάτι. Για τον λόγο αυτό, σας έχουμε ζητήσει τα βίντεό σας να είναι ρυθμισμένα ως “απόρρητα”, να μην κάνετε αναρτήσεις στα μέσα και στο διαδίκτυο για τον τίτλο της συμμετοχής ή των συμμετοχών σας και να μη μοιράζετε τις παραγωγές σας πριν λήξει η αξιολόγηση.  Τέλος, οι συμμετοχές σκοπίμως δε φανερώνονται στην ιστοσελίδα του European School Radio για να διασφαλιστούν τα ανωτέρω.

Ευχόμαστε σε όλα τα έργα ένα όμορφο ταξίδι!