Επιτυχής η ολοκλήρωση του Διαγωνισμού ΚΑΝ ΤΟ Ν ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2020 στην ΕΡΤ3

24 Jun Επιτυχής η ολοκλήρωση του Διαγωνισμού ΚΑΝ ΤΟ Ν ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2020 στην ΕΡΤ3

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2020» με την Τελετή Βράβευσης να μεταδίδεται τηλεοπτικά από τη δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ3, το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ.. Ο διαγωνισμός διεξήχθη  με μεγάλη επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά από την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, με την στήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Τα δώρα του Διαγωνισμού χορηγούν το ΕΚΟΜΕ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το European School Radio και η δισκογραφική εταιρεία MINOS EMI.

Σχολεία από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας δημιούργησαν ραδιοφωνικά και μουσικά για το περιβαλλοντικό ζήτημα με το σύνθημα “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, Αγκαλιάζουμε τη Γη”. Συνολικά στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 210 μαθητικές δημιουργίες και βραβεύτηκαν 25 ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια, που απέσπασαν τις καλύτερες βαθμολογίες. Φέτος, στη διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών, εκτός από τις Κριτικές Επιτροπές και τους ακροατές, έλαβαν μέρος για πρώτη φορά και τα ίδια τα διαγωνιζόμενα σχολεία. 

Η Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 4 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο δράσεων του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα δειξαγόταν στην Κέρκυρα, (https://contest.europeanschoolradio.eu/). Η ακύρωση του φεστιβάλ και της τελετής, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, αποτέλεσε την αφορμή να αναζητηθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος ανάδειξης του έργου των σχολείων. Έτσι η Τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε τηλεοπτικά και μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ3 και διαδικτυακά μέσω του ΕΡΤWEBTV.  Η έναρξη έγινε με τους χαιρετισμούς της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, της Διευθύντριας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου-Ευριπίδου και του Πρόεδρου του ΕΚΟΜΕ κ. Πάνου Κουάνη. 

Στην εκπομπή συμμετείχαν από την πλευρά των συνδιοργανωτών η Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio, κ. Ευτυχία Τούλιου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  κ. Σοφία Παπαδημητρίου και η Λειτουργός του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου κ. Άννα Τσιάρτα. Στην τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκαν μέλη των Κριτικών Επιτροπών, μεταξύ των οποίων οι Καλλιτέχνες Αλέξια, Μανόλης Φάμελλος, Δημήτρης Σταρόβας, Μύρωνας Στρατής, Γιώργος Δημητριάδης, Μιχάλης Οικονόμου, αλλά και δημοσιογράφοι και στελέχη της εκπαίδευσης. Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα 25 τα σχολεία που βραβεύτηκαν και μία πρώην μαθήτρια/ παραγωγός του Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Οι Κριτικές Επιτροπές απένειμαν βραβεία και διακρίσεις ανά κατηγορία συμμετοχής και ανά επίπεδο σχολείου, δηλαδή σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Σχολεία. Συνολικά 25 σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο παρέλαβαν τα βραβεία ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονταν και 2 βραβεία Ακροατών- ένα για τα τραγούδια και ένα για τα μηνύματα.

Συγχαίρουμε ιδιαιτέρως όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, επιβραβεύουμε τις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Αναλυτικά, τα βραβεία που απονεμήθηκαν ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ «Καν’ το ν’ ακουστεί 2020»

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 

 

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

1ο Βραβείο  5324 ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ Γ/ΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Κάν’ το Εσύ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο Βραβείο  5304 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ JUNIOR ACADEMY – ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ Ο Χλωριδοπανούλης μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

1ο  Βραβείο 5024 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Μπορείτε να μας απαντήσετε;
2ο Βραβείο  5234 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΛΑΣΑΛ Υπάρχει ελπίδα
3ο Βραβείο  5393 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Το κλίμα …στο λαιμό σου!

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1ο  Βραβείο 5371 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Μια Αγκαλιά (Embracing the Earth)
2ο Βραβείο  5173 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Εξαφάνιση των ειδών
3ο Βραβείο  5185 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  Ένα μήνυμα από το δικό σου μέλλον

ΛΥΚΕΙΑ

1ο Βραβείο  5303 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Αλλάζουμε νοοτροπία, όχι το κλίμα
2ο  Βραβείο 5251 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ ΜΕΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Τι λέτε προλαβαίνουμε;
3ο Βραβείο  5278 ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ Αφύσικο είναι…

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΟΑΤΩΝ

Βραβείο Ακροατών Ραδ. Μηνύματος 4990 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 16 ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΟΣΣΑΣ) Αν κάθε μέρα

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

 

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

1ο Βραβείο  5088 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Χωρίς αυτό δε ζεις

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο Βραβείο 5259 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ “Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ” Φιλί Ζωής
2ο Βραβείο  5165 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Για μια πράσινη Γη

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

1ο Βραβείο  5395 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ Μια απόφαση σωστή
2ο  Βραβείο 5144 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Τα πετάλια μας ψηλά
3ο Βραβείο  5177 1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Α.Ε Μια μπάλα πορτοκάλι

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1ο  Βραβείο 5205 ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ  Nature’s hurting
2ο Βραβείο  5385 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ Φαντάσου έναν κόσμο
3ο Βραβείο  5153 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ Κοίτα γύρω σου

ΛΥΚΕΙΑ

1ο Βραβείο  5388 ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ  Βόλτα τον Ήλιο
2ο  Βραβείο 5086 18ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Save me!
3ο Βραβείο  5355 ECOLE HELLENIQUE DE BRUXELLES  U and me together

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΟΑΤΩΝ

Βραβείο Ακροατών Τραγουδιού 5363 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 16 ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ) Στο ΔαSOS όλοι μαζί!

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή από το διαδικτυακό κανάλι της ΕΡΤ3: https://webtv.ert.gr/afieromata/mathitikos-diagonismos-radiofonikoy-minymatos-kai-tragoydioy-2020/?fbclid=IwAR2UEv6_pMVLMIyjd5agfPGso7kh4KG33rAqbhjGUEGwPLZyUhPNxKm3qiA