Η αξιολόγηση στον “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022” ξεκίνησε και περιμένουμε τους βαθμούς σας!

13 Mar Η αξιολόγηση στον “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022” ξεκίνησε και περιμένουμε τους βαθμούς σας!

Καν’ το ν’ αξιολογηθεί, από τα διαγωνιζόμενα σχολεία! Για τρίτη χρονιά το μεικτό σύστημα αξιολόγησης δίνει τη δυνατότητα τόσο στους κριτές όσο και στους μαθητές και τις μαθήτριες να αναδείξουν από κοινού τους νικητές!

      Καν΄το ν΄αξιολογηθεί 2022 - ESR

 

Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση του διαγωνισμού  «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022»  θα πραγματοποιηθεί από τις 14/3/2022 μέχρι τις 27/3/2022. Αξιολογητές θα είναι οι κριτικές επιτροπές που αποτελούνται από διακεκριμένους επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης,  καθώς και τα σχολεία που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Το ποσοστό βαθμολογίας των κριτικών επιτροπών στην τελική βαθμολογία θα είναι 60% και των διαγωνιζόμενων σχολείων 40%. Τα σχολεία θα συμμετέχουν στη διαδικασία προαιρετικά, με όμως έντονη παρότρυνση από τους διοργανωτές να εκμεταλλευτούν τη νέα διαδικασία αξιολόγησης για κριτική ακρόαση και παιδαγωγική αξιοποίηση (ετεροαξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση).

 

Διαδικασία αξιολόγησης από τα διαγωνιζόμενα σχολεία

  1. Κάθε σχολείο που έχει υποβάλει συμμετοχή στον διαγωνισμό, θα έχει πρόσβαση με κωδικό στη σελίδα Διαγωνισμός Καν’ το ν’ ακουστεί | Αξιολόγηση 2022 – Σχολεία 
  2. Στη σελίδα θα εμφανίζεται μια λίστα με ηχητικά όλων των συμμετοχών της βαθμίδας που ανήκει το σχολείο και της κατηγορίας που διαγωνίζεται χωρίς κανένα άλλο στοιχείο ταυτοποίησης των συμμετοχών. Αν για παράδειγμα, ένα δημοτικό σχολείο έχει υποβάλει συμμετοχή με ραδιοφωνικό μήνυμα, θα εμφανίζονται τα ηχητικά όλων των ραδιοφωνικών μηνυμάτων των δημοτικών σχολείων.  
  3. Στην ίδια σελίδα κάθε σχολείο θα μπορεί να επιλέγει έναν αριθμό συμμετοχών (εκτός από τη δική του συμμετοχή) που θα αξιολογεί ως τις καλύτερες με φθίνουσα κατάταξη (1η, 2η, 3η κ.λπ.). Δηλαδή η συμμετοχή που θα δηλωθεί ως 1η επιλογή, θα θεωρείται η καλύτερη.
  4. Ο αριθμός των συμμετοχών που θα μπορεί να επιλέξει κάθε σχολείο θα είναι αναλογικός  με το πλήθος των συμμετοχών στην συγκεκριμένη κατηγορία και βαθμίδα με μέγιστο τις 10 επιλογές ανά 50 συμμετοχές. 
  5. Η σελίδα θα δίνει έναν μοναδικό κωδικό που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση από τους μαθητές έτσι ώστε να μπορούν να ακούσουν τις συμμετοχές και από το σπίτι τους. Οι μαθητές δεν θα μπορούν να καταχωρήσουν τις επιλογές. Μόνο ο/η εκπαιδευτικός θα μπορεί να καταχωρήσει τις επιλογές.
  6. Μετά την υποβολή της αξιολόγησης από κάθε σχολείο δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διαφοροποίησης των επιλογών.

Αξιολόγηση και Βραβεία

Κριτικές Επιτροπές

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Μετά και την ολοκλήρωση της Ψηφοφορίας Ακροατών θα ανακοινωθούν, σε πρώτη μετάδοση από τη ειδική εκπομπή του European School Radio “Καν’ το ν’ ακουστεί στον αέρα” και θα  δημοσιευτούν χωρίς σειρά κατάταξης, τα (μέχρι) τρία πρώτα σχολεία από κάθε κατηγορία  με την υψηλότερη συνολική βαθμολογία, ώστε να προετοιμάσουν την συμμετοχή τους στην Τελετή Βράβευσης.  Στην Τελετή Βράβευσης θα ανακοινωθεί η τελική σειρά των πρώτων βραβείων. Επίσης, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των συμμετοχών που διακρίθηκαν στις πρώτες θέσεις (πέραν της πρώτης τριάδας).

Ανάλογα με το πλήθος συμμετοχών, θα δοθούν μέχρι και 3 βραβεία για τις κατηγορίες Ραδιοφωνικό μήνυμα και Τραγούδι σε κάθε βαθμίδα: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Ειδικό Σχολείο. Θα δοθούν, επίσης, 2 βραβεία ακροατών για την κατηγορία του Ραδιοφωνικού Μηνύματος και για την κατηγορία του Τραγουδιού.

Ψηφοφορία κοινού

Η ψηφοφορία κοινού θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Διδακτική αξιοποίηση της διαδικασίας

Η διαδικασία της κριτικής ακρόασης αντίστοιχων έργων μεταξύ συνομηλίκων μπορεί  να  ωφελήσει  πολλαπλώς  τη  μαθησιακή  διαδικασία.  Η  Οργανωτική Επιτροπή δημιούργησε και διαθέτει στα διαγωνιζόμενα σχολεία το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό:

  1. Φύλλο Προτάσεων Παιδαγωγικής Αξιοποίησης προς τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας για τη διαδικασία αξιολόγησης
  2. Φύλλο Αξιολόγησης για τους μαθητές στην κατηγορία τραγουδιού
  3. Φύλλο Αξιολόγησης για τους μαθητές στην κατηγορία ραδιοφωνικού μηνύματος

Ευχαριστούμε που συμμετέχετε με τους μαθητές σας  στη διαδικασία αξιολόγησης των ραδιοφωνικών μηνυμάτων του

Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2022” 

Καλή Επιτυχία στις δικές σας συμμετοχές!!!

Υποστήριξη για τον διαγωνισμό: contest@europeanschoolradio.eu